Det demente samfund

det-demente-samfund
Det demente samfund

Det demente samfundHistorieløshed i det Danske samfund.
En 4 siddet A4 folder (A3 med print på begge sider og foldet på midten) omhandlende et kik ind i Michael Böss’s Det demente samfund og Søren Hermansen kommentarer til reduktionistiske tænkning.

Advertisements

7 Comments

 1. Hej jeg glæder mig til at høre om Det demente Samfund giver mening i forbindelse med dine tanker om : manglende dannelse, kompetencefiksering og hvad det betyder for jeres arbejde og de mennesker I rekrutterer? Men jeg følger dig på bloggen.
  Mange hilsner Hanne-Lene

  Like

 2. Hej Hanne-Lene.
  Efter at have læst og gennemgået Michael Böss interview omkring hans egen bog, fandt jeg det tilpas interessent, og valgte derfor selv at lave en 4 siddet folder med hans synspunkter, samt at holde det op imod Søren Hermansen’s ideer omkring fællesskab. Jeg flettede den kritik ind som syntes nærliggende samt opsummerede lige deres frelsende budskaber.
  Hensigten var at dele den ud til nogle af vores instruktøren (Her er vi heldig at Torben Lykkeskjold som er deltager her på kurset, er en af dem ) og derefter indgå i en dialog med dem, om hvordan de ser problemstillingen omkring manglende dannelse/etik – samt den neoliberalistiske globaliserings fiksering af segmenterede kompetencer på bekostning af egen individets refleksions evner.
  Et af de meget interessent berøringspunkter er her militærets evne til at formidle ægte fællesskab samt dannelse, og omkring vores krav vedrørende egen refleksion, som konstant opøves via tilbagemeldinger og feedback under uddannelses forløbene. Folderen er nu udleveret og jeg forventer at Torben og jeg i næste uge kan tage en snak om emnet, hen over en kop kaffe, for lige at få vendt nogle sten og få et friskt syn på sagen.
  Jeg skal nok kommentere på de aha oplevelser, vi måtte få undervejs 
  /Bent

  Like

 3. Hej Bent det lyder godt nok interessant. Jeg vil meget gerne se din folder, hvis det er muligt, og selvfølgelig er jeg meget nysgerrig i forbindelse med kommende aha-oplevelser. Jeg sender et link til dig senere. Et link, som beskriver den forvandling som voksenuddannelsen har gennemgået i de sidste 200 år. Måske giver det også en slags forståelse for, hvorfor dannelse nærmest er forsvundet ud af voksenundervisningen til fordel for kompetenceudvikling. Mvh Hanne-Lene

  Like

  1. Hej Hanne-Lene
   Når du klikker på bog ikonet eller på linket “Det demente samfund” i bloggen, åbner det folderen i pdf format :). Du kan så læse det i pdf vieweren, eller du kan printe det ud i et A3 format, med print på begge sider og snit på den korte led, hvilket vil give dig muligheden for at folde A3’en sammen, og således vil du have en A4 folder på 4 sider. Jeg kikker på linket når tiden tillader det, idet det altid er rart med en historisk oversigt til at kaste sit klare forklarende lys over udviklingen – Tak.
   /Bent

   Like

 4. Hej igen jeg kan også anbefale bogen : Unges motivation og læring. Kapitel 2 handler om, at de unge støttes bedst ved at være en del af fællesskabet. Som underviser bør vi derfor være opmærksom på den fællesskabet, når vi vil støtte den enkelte. Bogen er fra Hans Reitzel forlag udgivet i 2014.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s